HOOFDDORP - Volgens coach José Mourinho van Real Madrid zullen zijn spelers geen last hebben van druk in de achtste finales van de Champions League tegen Manchester United. 

De meervoudige winnaars van de belangrijkste Europese clubcompetitie staan woensdag in Bernabéu tegenover elkaar, drie weken later volgt de return op Old Trafford.

"Het zijn de wedstrijden waar de hele wereld op wacht", zegt Mourinho in gesprek met Reuters. "Niemand wacht op de andere duels in de achtste finales. Hopelijk stellen wij de wereld niet teleur."

De Portugees noemt het een eer om Manchester United te treffen. "Niemand van ons zal moe zijn, niemand zal druk voelen. Mensen denken dat we onder druk staan, maar dit is een wedstrijd waarvan je droomt."

Ferguson

Mourinho is trots op de relatie die hij onderhoudt met manager Alex Ferguson van Manchester United. "Het is een privilege voor mij dat ik hem zo goed ken. Hij is niet alleen een heel belangrijk iemand in het voetbal, hij is ook gewoon heel aardig."

"We hebben zoveel wedstrijden met elkaar uitgevochten, vanaf mijn tijd bij FC Porto al. Natuurlijk wil ik winnen, maar ik denk dat degene die verliest een heel klein beetje ruimte heeft voor blijdschap vanwege de vriendschap."