AMSTERDAM - Frank de Boer had ondanks het puntverlies tegen Roda JC (1-1) een goede wedstrijd gezien. "We hebben gewoon goed gespeeld en dan zijn er altijd dit soort wedstrijden die je toch net niet over de streep kan trekken."

"Sterker nog", vervolgde de trainer van Ajax voor de camera van Eredivisie Live, "ik denk dat ik nooit eerder zo'n goed eerste kwartier heb gezien. Alleen maar goede passes in de kleine ruimte. Ik denk dat als je twintig wedstrijden zo speelt, je er negentien wint."

De coach was niet van mening dat zijn ploeg, ondanks het vele balbezit, te weinig uitgespeelde kansen wist te creëren. "Het was gewoon heel lastig om door die verdediging van Roda JC heen te komen. Zij hebben echt met kunst en vliegwerk het punt over de streep getrokken", refereerde hij aan de extreem behoudende Limburgse speelwijze.

"We moesten geduld tonen. Anders zouden we in de val lopen die zij hadden gezet. En soms lijkt het ook geen grote kans te zijn terwijl dat wel zo is. Bijvoorbeeld als we vanaf zestien meter mogen aanleggen en het schot op het laatste moment geblokt wordt."

Supporters

De Ajax-coach was niet te spreken over zijn eigen supporters. "Ik denk niet dat zij behulpzaam waren vandaag. Ze waren vrij rustig, vooral in de periode na de 1-1. Juist dan moet je de ploeg steunen. Daar gaan die jongens net wat harder van en dan gaat zo'n bal in de kluts er misschien net wel in."

Meer ingezeten

Hoewel Roda JC één op één liep qua kans-doelpuntverhouding was coach Ruud Brood na afloop van mening dat er voor zijn ploeg meer in had gezeten in de Arena. "Vooral na de 1-1 toen wij iets anders gingen spelen met onze spitsen en zij nog meer druk naar voren gingen zetten, had er meet ingezeten voor ons."

"Dat hebben we toen slecht uitgespeeld", aldus de coach die de keren dat zijn spelers op de Amsterdamse helft waren op één hand kon tellen. "Daarna kwamen we wel volledig met de rug tegen de muur te staan en mochten we blij zijn met de 1-1."

Brood maakte een groot compliment voor zijn, door blessures gehavende, ploeg. "Onze jongens hebben echt keihard geknokt voor het punt en daar mogen we blij mee zijn. Er zijn maar weinig ploegen die zo'n resultaat neerzetten in de Arena."