ARNHEM - Door een rake kopbal van Wilfried Bony pakte Vitesse in de slotfase een punt (2-2) tegen PSV. Theo Janssen stond op dat moment al niet meer op het veld. Hij kreeg rood, omdat hij op de voet van Kevin Strootman ging staan.

Door Rypke Bakker

"Ik ging het duel aan", kijkt Janssen terug op de rode kaart. "En daarbij werd ik aangeraakt, waardoor ik op de voet van Strootman landde. Ik heb de beelden net teruggezien en het lijkt heel erg. Maar volgens mij kun je ook heel duidelijk zien dat ik het niet bewust deed."

"Maar de scheidsrechter kan hem wel geven, ik land wel op zijn voet. Zo raak je weleens wat. Maar het hoeft niet zo te zijn dat ik dat bewust doe."

Strootman reageerde meteen heel fel…
"Ja, maar als je daardoor een speler eruit kunt krijgen, dan probeer je dat. En ach, als je Strootman of Van Bommel aait, dan reageren ze ook zo."

Toen je van het veld liep, ging je nog wel het gesprek met Strootman aan.
"Ik zei dat ik het niet bewust deed. Als ik dat wel had gedaan, had ik dat ook gezegd. En daarna gaf ik hem een hand en was het klaar. Ik denk dat hij daarin hetzelfde is als ik. Je wilt een wedstrijd winnen en daarom reageer je weleens fel. Dat is niet altijd goed, maar als de wedstrijd klaar is, of je moet eruit, dan geef je elkaar de hand en wens je elkaar succes. Dan is het klaar. Niks aan de hand."

Bij de penalty, waaruit Bony 1-1 maakte, had je het ook nog even met Van Bommel en Strootman aan de stok.
"Dat was heel bewust. Bony moest die penalty nemen. Je weet dat zij daar gaan staan om hem op te vangen. Ik dacht: laat ik me er maar even mee bemoeien dan komen ze naar mij toe. En dan kan Bony rustig de penalty nemen.

Wat dacht jij toen je zes minuten voor tijd bij 2-1 het veld afliep? Dit is klaar?
"Eerlijk gezegd dacht ik niet zoveel. Je gaat gewoon naar binnen tot de wedstrijd afgelopen is. Toen ik hoorde dat het 2-2 was, was ik blij. Ik heb het niet gezien. Eerst stond ik nog buiten de kleedkamer, maar daar waren allemaal camera’s. Ik denk dat ze aan het wachten waren tot ik iets geks ging doen, haha. Dus ging ik de kleedkamer in."

Hoe was het om weer eens in een vol Gelredome te spelen?
"Zat-ie helemaal vol?"

Bijna. Dik 22.000 man.
"Dat het zo druk was, is een teken dat we op de goede weg zijn. Maar hij moet nog net even iets voller."