HOOFDDORP - Didier Drogba is vrijdag door de supporters van Galatasaray onthaald op het vliegveld van Istanbul.

De Ivoriaanse spits, die overkomt van de Chinese club Shanghai Shenhua is de tweede grote aankoop in de winterperiode. "De fans waren fantastisch bij mijn aankomst op het vliegveld", reageerde hij Galatasaray TV

Eerder al werd Wesley Sneijder aangetrokken. De Nederlander ondervond ook hoe enthousiast de Turkse fans kunnen zijn.

Champions League

"Voordat ik tekende heb ik veel gesproken met Emmanuel Eboué", zei de spits over zijn landgenoot. "Maar ik heb ook gepraat met Mourinho."

"Dat ik hier met Sneijder ben, is ook een boodschap aan de grote clubs. Ik wil de Champions League winnen."

Drogba hoopt snel zijn debuut te maken. "Ik ben op dit moment fit en zal op zeer korte termijn klaar zijn om te spelen."

Geen salaris

Dat kan misschien ook nog even duren. De transfer van Drogba is namelijk nog niet helemaal afgerond. De zaakwaarnemers van de spits menen dat de speler transfervrij is, omdat hij maanden geen salaris heeft ontvangen bij Shanghai Shenhua. De Chinese club is het daar niet mee eens.

De zaak ligt nu bij de FIFA. "Misschien kan hij tegen Antalyspor nog niet in actie komen", aldus vicevoorzitter Refik Arkan. "We hebben namelijk nog de goedkeuring van de FIFA nodig. Eerst geven ze een tijdelijke speelvergunning, daarna de definitieve papieren."