HOOFDDORP - Lionel Messi zette donderdag zijn handtekening onder een nieuw contract. De Argentijn was al langer akkoord met Barcelona om zijn in 2016 aflopende contract met twee jaar te verlengen.

"Dit is een speciale dag, want de beste speler van de wereld heeft bijgetekend", jubelde zijn ploeggenoot Dani Alves.

De 25-jarige Messi kwam op dertienjarige leeftijd naar Barcelona. Hij debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht. Als Messi zijn nieuwe contract uitdient is hij 31 jaar.

"Het is moeilijk voor te stellen wat voor speler Messi zal zijn in 2018. Maar het is groot nieuws voor de Barça-fans", reageerde linksback Jordi Alba. "Hij is de beste ter wereld en als er geen gekke dingen gebeuren, wordt hij ook de beste ooit."

"Ik was ooit zo ongelukkig om tegenover hem te staan als tegenstander", gaat de speler die afgelopen zomer overkwam van Valecia verder. "Ik heb nooit iemand gezien die zo goed is als hij."

Xavi

Messi is topscorer aller tijden van Barcelona. Hij maakte in 2012 voor zijn club en land een recordaantal van 91 treffers. De afgelopen vier jaar was Messi tevens topscorer in de Champions League.

Barcelona verlengde ook al eerder de contracten van Carles Puyol en Xavi. Zij tekenden tot medio 2016.