HOOFDDORP - PSV probeert zaterdag de langdurige ongeslagen status in eredivisieduels in Arnhem een vervolg te geven. 

De Eindhovenaren gingen op 16 februari 1997 voor het laatst onderuit op bezoek bij Vitesse, dat toen nog in stadion Nieuw Monnikenhuize speelde. De daaropvolgende vijftien duels in de hoofdstad van Gelderland leverden voor PSV zeven zeges en acht remises op.

Op 22 augustus 1999 werd het liefst 1-6, door treffers van Arnold Bruggink (twee), Ruud van Nistelrooij (twee), Dmitri Khokhlov en Ernest Faber. Namens Vitesse scoorde Pierre van Hooijdonk destijds.

Sinds begin deze eeuw hield PSV in liefst negen van de twaalf wedstrijden de 'nul' in het Gelredome.

Unicum

Een zege van Vitesse zou zaterdag niet alleen een einde maken aan enkele sterke reeksen van PSV, het zou ook een unicum voor de Arnhemmers betekenen.

Nog niet eerder won Vitesse in één eredivisieseizoen tweemaal van de Eindhovenaren. Eerder deze jaargang verloor PSV de thuiswedstrijd met 2-1.

Wedkantoor Unibet acht de kans klein dat Vitesse na ruim anderhalf decennium weer in eigen huis wint van PSV. Wie één euro inzet op een thuiszege, ziet zijn inzet vervijfvoudigd als de thuisclub zegeviert. De quotering van PSV bedraagt 1,60 en bij een remise gaat de inzet maal 4,05.