Graziano Pellè heeft zijn koppositie in het Voetballer van het Jaar-klassement van NUsport geconsolideerd, de ruime nederlaag van zijn club Feyenoord tegen Ajax ten spijt. 

De Italiaan kreeg een 6 voor zijn optreden in de Klassieker, waarmee zijn gemiddelde daalde naar een 6,93. In geen van zijn zestien wedstrijden heeft Pellè een onvoldoende gescoord.

In het klassement heeft de spits een comfortabele marge ten opzichte van Adam Maher. De spelmaker van AZ werd voor zijn prestatie tegen Vitesse beloond met een 8 en staat nu op een moyenne van 6,69. Daarmee blijft hij Ajacied Kenneth Vermeer (6,67) net voor.

De top vijf wordt gecompleteerd door FC Twente-speler Dusan Tadic en Feyenoorder Jordy Clasie, die beiden op een gemiddelde van 6,63 staan.

Opvallend is dat er liefst vier spelers van Twente in de top tien staan. Behalve Tadic zijn dat Nikolai Michailov, Douglas en Nacer Chadli. Vitesse heeft twee vertegenwoordigers onder de elite: Marco van Ginkel en Wilfried Bony.

Scherven

De cijfers worden elke zondagavond, na een speelronde, gepubliceerd. De beoordelingen gaan gepaard met een opmerking. Zo kreeg de onfortuinlijke Erik Pieters het commentaar 'Scherven brengen dus geen geluk' mee bij zijn 3.

Om in aanmerking te komen voor een plaats in het klassement moet een speler in minimaal de helft van het aantal duels van zijn club zijn beoordeeld.

Tussenstand Voetballer van het Jaar:
1. Graziano Pellè (Feyenoord) 6,93
2. Adam Maher (AZ) 6,69
3. Kenneth Vermeer (Ajax) 6,67
4. Jordy Clasie (Feyenoord) 6,63
5. Dusan Tadic (FC Twente) 6,63
6. Nikolai Michailov (FC Twente) 6,62
7. Douglas (FC Twente) 6,61
8. Nacer Chadli (FC Twente) 6,54
9. Marco van Ginkel (Vitesse) 6,53
10. Wilfried Bony (Vitesse) 6,50

Bekijk alle cijfers en zinnen van speelronde 19