Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tito Vilanova

Vilanova: 'Lastig deze vorm vast te houden'

HOOFDDORP - FC Barcelona-trainer Tito Vilanova zocht zondagavond naar superlatieven nadat zijn ploeg relatief eenvoudig met 3-1 had gewonnen bij Malaga.
Door NUsport

"We zijn heel erg blij. Het is ongelooflijk om de eerste competitiehelft af te sluiten met 55 van de maximale 57 punten", meldde de oefenmeester op de persconferentie.

"Het is heel knap om drie keer te scoren tegen Malaga, een ploeg die tot vanavond maar dertien treffers had geïncasseerd. We presteren echt heel goed, dat geeft veel rust. We spelen met dezelfde dynamiek als in de afgelopen jaren."

In de laatste vijftien jaar is het slechts drie clubs in Spanje die halverwege het seizoen de ranglijst aanvoerden niet gelukt om kampioen te worden. Geen van hen had echter zo'n enorme voorsprong als Barcelona nu heeft.

"Of we al zeker zijn van de titel? Atletico Madrid heeft maar elf punten minder en de weg is nog lang. Het zal lastig zijn deze vorm vast te houden, zeker nu de Champions League wordt hervat over een maand."

Villa

Vilanova meldde ook dat David Villa het seizoen hoe dan ook afmaakt bij Barcelona. De spits, die geen basisplaats heeft bij de Catalanen, staat in de belangstelling van Arsenal.

"David zal niet vertrekken, we zijn heel blij met hem. Afgelopen week maakte hij in de beker twee goals. We weten hoe belangrijk hij is. Nu hij helemaal is hersteld van zijn blessure zal hij ons nog vaak kunnen helpen."


Lees meer over:

FC BarcelonaDavid Villa

Aanbevolen artikelen