HOOFDDORP - Dick Advocaat vindt dat PSV meer moet investeren tijdens de lopende transferperiode. De Eindhovenaren haalden de Zweedse middenvelder Oscar Hiljemark en hopen Adam Maher nog weg te kapen bij AZ.

"Het was verstandiger geweest als ze mijn wensen hadden ingewilligd, goed voor de club. We krijgen niet alles wat we willen", zegt Advocaat in het AD.

"Wij vinden als technische staf dat we met redelijke eisen komen. Het is niet zo dat we om vier nieuwe spelers vragen. Maar als ze het niet willen, dan houdt het op."

Advocaat vindt dat PSV zich nu alvast moet indekken voor het mogelijke vertrek van bepalende spelers komende zomer. "In onze ogen wordt PSV er sterker van als het nu investeert. Ik zou creatief zijn op dit moment. Komende zomer gaan er zeker twee of drie voetballers weg."

Verbeek

Maher staat nog steeds bovenaan het verlanglijstje van de 65-jarige trainer. "Door de blessure van Ola Toivonen hebben we voor die positie alleen Georginio Wijnaldum. Er is te weinig concurrentie. En als je Maher haalt, heb je iemand die nog jaren mee gaat."

Advocaat heeft zich gestoord aan de teksten van Gertjan Verbeek over het eerste bod van PSV op Maher, dat naar verluidt slechts 2,5 miljoen euro bedroeg. De AZ-coach noemde dat bedrag 'beledigend'.

"Onze manager Marcel Brands heeft Verbeek nog naar AZ gehaald, net als Earnest Stewart. Dan is het toch niet nodig om het via de pers te spelen."

Twijfel

Advocaat maakt zich zorgen over de status van zijn selectie. De zware knieblessure van Luciano Narsingh was een flinke tegenvaller voor PSV. "Daardoor is er ook in de aanval te weinig concurrentie. Daar schuilt een gevaar in."

"Als er nog iemand geblesseerd raakt, lever je veel in. Maar er is geen geld om iemand te halen. Het manco van deze selectie is dat we niet twintig gelijkwaardige spelers hebben."

Het heeft volgens Advocaat gevolgen voor de titelkansen. Hij twijfelt er zelfs een beetje aan of de koploper in staat is kampioen te worden met deze groep. "Die twijfel was aan het einde van de eerste seizoenshelft wel zo'n beetje weg. Maar door de blessure van Narsingh is er weer iets van terug."

"Toch zal ik, zelfs als er voor 31 januari niemand meer komt, zeggen dat PSV de titel pakt. Dat moet ook. En, wees eerlijk, in de eerste seizoenshelft hebben wij het prima gedaan."