Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Iker Casillas

'Waarschuwing kan nooit kwaad'

HOOFDDORP - Iker Casillas denkt dat het misschien wel goed voor hem is geweest om gepasseerd te worden door coach José Mourinho.
Door NUsport

De ervaren doelman van Real Madrid moest de laatste weken zijn plek afstaan aan reservekeeper Antonio Adan.

"Een waarschuwing kan nooit kwaad. Ik houd van uitdagingen, zeker met mezelf", zegt Casillas, die woensdag tegen Celta de Vigo voor de beker wel onder de lat stond, in een interview met Marca.

"Dit zorgt er alleen maar voor dat ik harder moet trainen om te bewijzen dat ik mijn zelfvertrouwen terug kan krijgen. Ik moet mijn tanden laten zien."

Aanvoerdersband

Mourinho heeft Casillas geprikkeld door te zeggen dat hij gemakzuchtig was geworden. "Dat stoorde me en ik weet nu dat ik met meer enthousiasme moet trainen. Ik heb er niet over gesproken met de coach, maar dat is ook niet nodig."

De 31-jarige Casillas geeft toe dat hij het moeilijk heeft in Bernabeu. "Dit is een lastige periode voor mij. Het is een andere situatie en ik moet er zelf voor zorgen dat ik weer in de basis kom."

De sluitpost kreeg afgelopen weekend tegen Real Sociedad een mooi gebaar van Cristiano Ronaldo. De Portugees schonk de aanvoerdersband aan invaller Casillas, die hem op zijn beurt weigerde. "Dat waardeerde ik zeer. Ik accepteerde het niet omdat hij het goed deed en het beter voor Cristiano was om hem te dragen."

Aanbevolen artikelen