HOOFDDORP - Manchester City gaat in januari mogelijk toch één of meerdere nieuwe spelers aantrekken.

Assistent-coach David Platt liet eerder weten dat hij niet verrast zou zijn als er niemand bij kwam in in de aankomende transferperiode.

"Er komen niet veel types vrij die onze ploeg zouden versterken. Spelers van dat kaliber jagen nu op prijzen met hun club", zei hij desgevraagd.

Manager Roberto Mancini is echter een andere mening toegedaan. De Italiaan is bang dat hij in de komende periode in de problemen komt als er geen spelers gekocht worden.

Op de vraag of hij zijn ploeg dan gaat versterken antwoordde Mancini: "Waarschijnlijk. Misschien hebben we een probleem. We moeten vanwege de Afrika Cup drie spelers afstaan. Ik denk niet dat Micah Ricards voor eind februari kan spelen en ook Jack Rodwell is een twijfelgeval."

Buiten de drie internationals (Yaya Toure, Kolo Toure en Abdul Razak, red.), Richards en Rodwell zijn ook Aleksandar Kolarov, Maicon en Mario Balotelli niet fit.

Uitgaande transfers zijn volgens Mancini dan ook helemaal uit den boze. "We kunnen niemand verkopen, want dan hebben we niet genoeg spelers om aan de wedstrijd te beginnen."