HOOFDDORP - Clubpresident Silvio Berlusconi van AC Milan hoopt dat zijn club of Alexandre Pato of Robinho kan behouden voor de club. 

Beide Braziliaanse aanvallers worden in verband gebracht met een terugkeer naar hun vaderland. Pato zou in onderhandeling zijn met Corinthians, terwijl Santos flirt met Robinho.

"Ik hoop dat slechts één van hen de club verlaat. Vooral van de situatie van Pato baal ik", aldus Berlusconi tegenover Radio Lombardia. "Voordat zijn onvoorstelbare reeks blessures begon, was hij onze nummer één-spits voor de toekomst. Een echte kampioen."

De nu 23-jarige Pato heeft in de afgelopen twee jaar liefst zestien spierblessures gehad. Zijn zaakwaarnemer liet maandag al weten dat een vertrek bij Milan nabij is. De transfer van Robino naar zijn oude club Santos is in een minder vergevorderd stadium.

Volgens Berlusconi kan het nog wel twee à drie seizoenen duren eer zijn club weer aan de Europese top staat.

"We zullen hard moeten werken aan de wederopbouw van het team. Geduld is nu het toverwoord." Al eerder liet de clubleiding van Milan weten dat het de komende jaren moet bezuinigen.