HOOFDDORP - Roberto Mancini acht het niet erg aannemelijk dat Mario Balotelli in de winterse transferperiode vertrekt bij Manchester City. Het Italiaanse enfant terrible schijnt erg goed te liggen bij de clubleiding.

"Ik verwacht dat Mario blijft, maar dat ligt aan hem", laat de manager zich ontvallen in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Sjeik Mansour heeft hem hoog zitten."

De steenrijke eigenaar uit de Verenigde Arabische Emiraten is daarom niet voornemens de aanvaller van de hand te doen. "Hij herkent zijn potentieel en hecht waarde aan zijn populariteit", verklaart Mancini.

"We moeten ook niet vergeten dat hij een enorme investering is geweest en dat dit niet een club is die aan kapitaalvernietiging doet en zomaar met geld smijt."

Relatie

De Italiaanse oefenmeester van 'The Citizens' benadrukt dat de relatie met zijn 22-jarige pupil allerminst bekoeld is, al wijst hij er wel op dat diens mentaliteit moet verbeteren.

"Onze verhouding is altijd goed geweest, zelfs als hij zich weer eens iets op de hals haalde. Ik ben gek op die jongen, ik heb hem door de jaren heen zien groeien. Maar onze professionele band is anders en ik heb duidelijk aangegeven wat ik van hem verwacht."

Ommekeer

Mancini beseft dat het moment aangebroken is waarop er een ommekeer moet komen bij Balotelli. "De tijd van zalvende woorden is voorbij. Hij heeft nu een leeftijd bereikt waarop hij zich professioneel moet gaan gedragen."

"Ik verwacht dat hij zich serieus en betrokken toont op de training, een stabiel privéleven krijgt en zich correct gedraagt in het veld."