HOOFDDORP - Queens Park Rangers hoopt zich in de winterse transferperiode te versterken met Joe Cole. De aanvallende middenvelder komt niet langer voor in de plannen van Brendan Rodgers en mag vertrekken bij Liverpool.

QPR-manager Harry Redknapp hoopt zijn voormalige pupil bij West Ham United te verleiden tot een overgang naar West-Londen, zo weet Sky Sports.

'The Hoops' bezetten momenteel de laatste positie in de Premier League en zijn in de strijd tegen degradatie nadrukkelijk op zoek naar versterking voor de tweede seizoenshelft.

Cole, die met een weeksalaris van ruim 100.000 euro flink op de begroting drukt, behoorde zondag niet tot de selectie van 'The Reds' tijdens de eenvoudige zege (0-3) op bezoek bij QPR.

De voormalige international werd opgeleid door West Ham en maakte in 1998 zijn debuut voor 'The Hammers'. Na vijf seizoenen verhuisde de spelmaker naar Chelsea, waar hij zeven jaar onder contract stond.

In de zomer van 2010 maakte de geboren Londenaar de overstap naar Liverpool, waar hij nimmer een vaste basisplaats wist af te dwingen. Vorig seizoen werd de 31-jarige Cole verhuurd aan Lille.