HOOFDDORP - Everton heeft zondag tegen Chelsea de eerste nederlaag in zeven Premier League-wedstrijden geleden. Met John Heitinga als basisspeler werd er met 2-1 verloren van de ploeg van Rafael Benitez door twee doelpunten van Frank Lampard.

Bekijk de samenvatting van Everton-Chelsea

Everton was bezig aan een goede reeks, maar kon die tegen Chelsea niet voortzetten. Steven Pienaar bezorgde de thuisploeg nog wel een droomstart door al in de tweede minuut te scoren.

Daarna ontspon zich een aantrekkelijke eerste helft met kansen over en weer. Voor Everton was Nikola Jelavic nog dicht bij een doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de paal. Vlak voor rust kwam Chelsea tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Lampard kopte een voorzet van Ramires binnen.

Na de rust was Chelsea, waar Nathan Aké de hele wedstrijd op de bank zat, via Fernando Torres een aantal maal gevaarlijk. De Spanjaard wist Tim Howard niet te passeren. Dat lukte Lampard even later wel.

De Engelsman scoorde vlak nadat Everton Chelsea-keeper Ross Turnbull op de proef had gesteld. De Australische doelman verving de geblesseerde Petr Cech in de rust.

In de slotfase kwam Everton er niet meer aan te pas. Door de zege neemt Chelsea de derde plek weer over van Tottenham Hotspur. Everton heeft nu vijf punten minder dan de Londenaren, die een wedstrijd minder hebben gespeeld.