JOHANNESBURG - Alhoewel Thulani Serero amper is hersteld van een liesblessure, heeft bondscoach Gordon Igesund van Zuid-Afrika de Ajacied toch opgenomen in zijn selectie voor het toernooi om de Afrika Cup. 

De 22-jarige middenvelder maakte de afgelopen dagen tijdens een trainingskamp zoveel indruk op Igesund, dat de bondscoach wel wat risico wil nemen met Serero.

''Dit is een droomselectie die ons waardig kan vertegenwoordigen op de Afrika Cup'', zei de trainer zondag bij de presentatie van zijn ploeg.

Gastland Zuid-Afrika opent de Afrikaanse titelstrijd op 19 januari in Johannesburg tegen Kaapverdië. De ploeg van Igesund speelt in groep A verder tegen Angola (23 januari) en Marokko (27 januari).

Serero is een van de zeven spelers in de Zuid-Afrikaanse selectie die in het buitenland spelen. Een andere bekende naam in de groep is Bernard Parker, die tussen 2009 en 2011 bij FC Twente onder contract stond. De aanvaller speelt inmiddels weer in eigen land voor Kaizer Chiefs.

Steven Pienaar, de Zuid-Afrikaanse ster van Everton die eerder voor Ajax speelde, heeft onlangs een punt gezet achter zijn interlandcarrière.