LONDEN - Arsenal heeft zaterdagavond het laatste Premier League-duel van dit jaar gewonnen. De ploeg van trainer Arsène Wenger sleepte thuis een riante 7-3 zege op Newcastle United uit het vuur.

Bekijk de samenvatting

Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain en Lukas Podolski hadden de Londenaren al tot drie keer toe op voorsprong gezet, maar Newcastle knokte zich telkens terug. Demba Ba (twee keer) en Sylvain Marveaux zorgden voor de gelijkmakers.

Op een treffer van Walcott een kwartier voor tijd moest Newcastle het antwoord dan toch schuldig blijven. De pijp was in het vervolg leeg bij de bezoekers, waarna Arsenal via twee goals van Olivier Giroud en een van Walcott aan het doelsaldo werkte.

Vijfde

De 7-3 was een evenaring van het meest doelpuntrijke Premier League-duel. Arsenal is ook betrokken bij het andere record, maar dan in negatieve zin. In augustus 2011 won Manchester United met 8-2 van de Londense formatie.

Door de overwinning sluit Arsenal het jaar af op de vijfde plaats. Newcastle, waar Tim Krul het doel verdedigde, blijft vijftiende.

Doelpuntenrecord

Overigens was de 2-2 van Marveaux de 1088e treffer in de hoogste Engelse divisie in het kalenderjaar 2012. Zoveel werd er nooit eerder gescoord.

Uiteindelijk bleef de teller staan op 1094 doelpunten. Zondag staan nog twee wedstrijden (Everton - Chelsea en Queens Park Rangers - Liverpool) op het programma, waardoor het niet ondenkbaar is dat de grens van 1100 wordt bereikt.