HOOFDDORP - Arsène Wenger vindt dat de FA Alex Ferguson moet schorsen vanwege zijn kritiek op de arbitrage tijdens het duel van Manchester United met Newcastle United (4-3).

"Dat weet hij zelf waarschijnlijk ook wel. Soms gaan we langs de zijlijn wel eens over de schreef. Als dat het geval is, moeten we gestraft worden. Zo simpel is het", zegt de coach van Arsenal.

Ferguson viel in de wedstrijd op tweede kerstdag uit tegen arbiter Mike Dean en zijn assistenten. De reden was dat de leidsman een eigen doelpunt van United-speler Johnny Evans goedkeurde ondanks dat een grensrechter vlagde voor buitenspel van Papiss Cissé van de bezoekers.

De Schot werd door de Engelse bond echter niet bestraft voor zijn tirade. Tot groot ongenoegen van zijn Arsenal-collega. "Of het nou Ferguson is, of wie dan ook, regels zijn nu eenmaal regels. En die gelden voor iedereen, niet slechts voor enkelen", aldus Wenger.

Nietige club

Eerder liet Newcastle United-manager Alan Pardew al weten het onbegrijpelijk te vinden dat de bond niet optrad. Ferguson kon die aanval eveneens niet waarderen en gaf aan zich 'gezocht' te voelen door de media.

"Ik was een beetje demonstratief, maar er was geen sprake van ontoelaatbaar gedrag. Het is jammer, maar ik ben de manager van de beroemdste club ter wereld. Niet van Newcastle dus, een nietige club in het noordoosten van Engeland", sneerde Ferguson.