HOOFDDORP - Khalid Boulahrouz is op een zijspoor beland bij zijn club Sporting Portugal. Trainer Frank Vercauteren heeft de Nederlandse verdediger buiten de selectie gelaten voor het bekerduel met Rio Ave.

In Portugal wordt gesproken over vertrek van Boulahrouz bij de topclub. Een transfer in de winterstop zou betekenen dat hij slechts een halfjaar onder contract heeft gestaan in Portugal.

Afgelopen zomer tekende Boulahrouz nog een tweejarig contract bij Sporting. Hij kwam over van VfB Stuttgart, waar hij vier seizoenen onder contract stond. Boulahrouz kwam eerder uit voor Sevilla, Chelsea, Hamburger SV en RKC Waalwijk.

Boulahrouz speelde tot nu toe in de competitie, beker en Europa League twaalf wedstrijden voor Sporting. Mede door blessures en een aantal fouten kent hij een teleurstellend seizoen.

Slechte reeks

De club uit Lissabon kent zelf ook een slechte reeks. Ook na de trainerswissel presteert Sporting ondermaats. Vercauteren werd in oktober aangesteld als vervanger van de ontslagen Ricardo Sá Pinto.

Nu staat de ploeg tiende. Er werd pas twee keer gewonnen in twaalf wedstrijden en koploper Benfica heeft twintig punten voorsprong. Ook werd Sporting al in de groepsfase van de Europa League uitgeschakeld.

Geruchten over een ontslag van de Belgische coach laaien op. "Blijkbaar wil de buitenwereld problemen veroorzaken met technisch directeur Jesualdo Ferreira. Ik zal niet in die val trappen."