HOOFDDORP - Het in het recente verleden zo kooplustige Manchester City zal waarschijnlijk geen aankopen doen in januari. 

De 'Sky Blues' toonden zich tijdens de voorbije transferperiodes nog zeer actief, hoewel de meeste daadkracht telkens werd getoond in de zomermaanden.

Assistent-coach David Platt van City denkt dat de topclubs niet geneigd zijn om hun sterren van de hand te doen in de zomer.

"Er komen niet veel types vrij die onze ploeg zouden versterken. Spelers van dat kaliber jagen nu op prijzen met hun club", zegt de ex-international tegen de BBC. "Het zou me niet verrassen als we niets doen in januari."

In de Engelse media wordt er volop gespeculeerd over mogelijke aankopen van City. De equipe van manager Roberto Mancini presteert de laatste weken niet alleen wisselvallig en zou dus weleens toe kunnen zijn aan vers bloed, het ziet in januari ook nog eens de gebroeders Touré naar de Afrika Cup vertrekken.

Tijdens de laatste dag van de vorige transferperiode kocht City liefst vijf spelers: Maicon, Javier Garcia, Richard Wright, Matija Nastasic en Scott Sinclair.