HOOFDDORP - Manager Alan Pardew van Newcastle United heeft zich de woede op de hals gehaald van zijn collega Alex Ferguson. 

Pardew vindt dat de coach van Manchester United had moeten worden bestraft omdat hij zich agressief zou hebben gedragen richting arbiter Mike Dean en diens assistenten tijdens het duel met Newcastle van woensdag.

"Ik was een beetje demonstratief, maar er was geen sprake van ontoelaatbaar gedrag", pareerde Ferguson vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. "Je hoeft mij niet te vertellen dat ik een emotionele man ben. Beledigend was ik echter niet."

De bijna 71-jarige Schot haalde vervolgens uit naar de media en naar Newcastle United. "De pers heeft me wel gezocht hoor. De enige persoon die ze er niet over hebben gesproken, is Barack Obama. Vermoedelijk omdat hij druk is."

"Het is jammer, maar ik ben de manager van de beroemdste club ter wereld. Niet van Newcastle dus, een nietige club in het noordoosten van Engeland."

Spiegel

Volgens Ferguson moet Pardew in de spiegel kijken. "Hij is zelf altijd aan het praten tegen scheidsrechters. Het is ongelooflijk dat hij mij bekritiseert."

Manchester United won de wedstrijd met 4-3 dankzij een treffer van Javier Hernandez vlak voor tijd.