HOOFDDORP - De kwetsuur die Vurnon Anita woensdag in de slotfase van de ontmoeting met Manchester United (4-3 verlies) opliep is minder ernstig dan aanvankelijk verwacht werd.

Bekijk de samenvatting van Manchester - Newcastle

De middenvelder van Newcastle United kreeg vlak voor tijd een stevige tackle van Antonio Valencia te verduren en moest met een brancard van het veld gedragen worden.

"De schrik was uiteindelijk groter dan de schade", zegt de voormalig Ajacied in gesprek met De Telegraaf. "Het was geen nette overtreding."

Anita bleef lange tijd liggen en werd door het ManUnited-publiek met applaus van het veld begeleid. "Ik voelde direct dat er iets niet goed zat en de doktoren waren bang voor een gebroken enkel."

Na een mri-scan bleek er slechts sprake te zijn van een 'fikse kneuzing' en wat vocht. "De wedstrijd van zaterdag tegen Arsenal komt te vroeg, maar 2 januari tegen Everton hoop ik er weer bij te zijn."

Basisplaats

Anita maakte afgelopen zomer de overstap van Amsterdam naar 'The Magpies' en heeft na wat aanpassingsproblemen zijn draai gevonden in de Engelse industriestad; de geboren Curaçaoënaar lijkt een basisplaats veroverd te hebben in het elftal van Alan Pardew.