HOOFDDORP - Roberto Mancini is niet te spreken over het gebrek aan productiviteit van zijn voorwaartsen en overweegt daarom de strijdwijze aan te passen bij Manchester City.

De Italiaanse manager zag zijn vier meest voorname aanvallers gezamenlijk slechts drie treffers noteren in de laatste acht wedstrijden van de regerend kampioen in de Premier League.

"Het begint zo langzamerhand een groot probleem te worden dat we niet scoren", zegt Mancini in gesprek met Manchester Evening News. "Daar moet verandering in komen."

Een tactiek met slechts één centrumspits behoort tot de mogelijkheden, evenals een systeem zonder echte spits à la Barcelona. "Maar er moet in elk geval iets gebeuren", waarschuwt de 48-jarige coach zijn aanvallers.

Gemakzucht

Mancini schroomt niet om zowel Carlos Tevez, Sergio Agüero, Edin Dzeko als Mario Balotelli te slachtofferen. "Als we kampioen willen worden, zullen we weer moeten gaan scoren zoals vorig seizoen."

"We beschikken over topspitsen, maar misschien zijn ze te gemakzuchtig omdat ze denken dat er toch wel weer kansen gecreëerd zullen worden. Als je een kans krijgt, moet je die benutten", beseft de 36-voudig international van de 'Azzurri'.

Mancini zag zijn elftal al meermaals de punten pakken in de slotfase. "Maar daar kunnen we niet op blijven vertrouwen. We hebben vier spitsen van wereldklasse en het is tijd dat zij doelpunten gaan maken. Daar worden ze immers voor betaald."