HOOFDDORP - Zaakwaarnemer Mino Raiola vindt dat hij Johan Cruijff geen 'demente eikel' had mogen noemen. 

De belangenbehartiger van Zlatan Ibrahimovic heeft donderdag zijn excuses aangeboden voor de term die hij in oktober gebruikte om de Ajax-icoon te beschrijven.

"Als je een fout maakt, moet je ook je excuses durven aan te bieden", zei Raiola tegen BNR. "Ik had het woord dement niet mogen gebruiken. Dat is een ernstige ziekte, die een hele hoop mensen hebben. Eigenlijk mag je dat zo niet zeggen."

"Ik heb een vader van dezelfde leeftijd als Johan. Als die zo genoemd zou worden, zou ik het ook niet leuk vinden. Ik zal hem nooit meer dement noemen."

Barcelona

Raiola blijft echter staan achter zijn boodschap, die erop neerkomt dat Cruijff de voetbalwereld gesloten wil houden.

"Hij heeft zoiets van 'laten we ervoor zorgen dat ex-voetballers in hoge posities terechtkomen omdát ze ex-voetballers zijn'. Niet omdat ze iets bewezen hebben. Zijn club Barcelona wordt niet geleid door ex-voetballers hoor. Dat is wat ik bedoel als ik zeg dat Nederland stopt met nadenken."

AC Milan

De zaakwaarnemer noemt AC Milan als voorbeeld van een club die succesvol is zonder oud-spelers aan de top.

"Deze club won in de laatste 25 jaar 27 titels. Tussen neus en lippen door werd 'meneer Cruijff' met 4-0 verslagen in Athene. AC Milan is nog nooit geleid door ex-voetballers."