MILAAN - AC Milan dreigt wederom een aanvaller te verliezen. De Braziliaan Alexandre Pato verkast deze winterstop zo goed als zeker naar de topclub in zijn thuisland, Corinthians.

De vice-voorzitter van AC Milan, Adriano Galliani, omschreef donderdag in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport de onderhandelingen als ''positief''.

Naar verluidt betaalt Corinthians, dat deze maand het WK voor clubteams veroverde, 15 miljoen euro voor de international.

Pato werd in 2007 voor 22 miljoen euro van Porto Alegre gekocht. De 23-jarige speler was de afgelopen periode echter vaak geblesseerd en kwam dit seizoen pas vier keer in actie.

Robinho

Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola bevestigde bij BNR dat de overgang nagenoeg rond is en hij verwacht ook dat een andere Braziliaan, Robinho, dezelfde weg gaat bewandelen. De speler van AC Milan is in vergevorderde onderhandelingen met Santos.

''Dat is natuurlijk heel bijzonder, want Brazilië was vroeger een verkoopland'', zei Raiola. ''De laatste jaren zie je dat door de groeiende economie, die als het ware is ontploft, sponsorgelden naar de clubs zijn gegaan.''