HOOFDDORP - Manager André Villas-Boas van Tottenham Hotspur kwam na de zuivere hattrick van Gareth Bale tegen Aston Villa superlatieven tekort om zijn pupil te beschrijven.

Tussen de 61e en 84e minuut zorgde Bale er woensdag hoogstpersoonlijk voor dat de stand van 1-0 naar 4-0 ging in het voordeel van de Spurs.

"Hij is een van de beste spelers van de wereld", reageerde Villas-Boas na afloop van het duel met Villa tegen Sky Sports. "Hij heeft zoveel kwaliteit en talent - en hij wordt elke dag nog beter, hij is nog een jonge speler."

"Hij is bovendien een geweldig persoon. Wij profiteren nu als team van zijn geweldige vorm."

Bale, die in 2010 zijn internationale doorbraak kende met drie goals in de Champions League tegen Internazionale, lijkt steeds beter te worden voor het doel. De speler uit Wales heeft nu al negen gescoord dit seizoen in de Premier League. Zijn record is tien competitietreffers uit het vorige seizoen.

Villas-Boas: "Zijn afwerken is heel zuiver. Ik denk dat hij het ook steeds leuker vindt om in scoringsposities te komen."

Wesley Sneijder

Na een dergelijke lofzang lijkt de vraag gerechtvaardigd of de Portugese coach bang is om zijn sterspeler te verliezen in de transferperiode in januari.

Villas-Boas wimpelde die suggestie weg: "Een speler met zijn kwaliteiten heeft een waarde die voor bijna alle clubs niet te betalen is."

De oud-coach van Chelsea ontkende overigens het gerucht dat Tottenham in januari op Wesley Sneijder gaat bieden. De Nederlander is bij Inter op een zijspoor beland en zou volgens Italiaanse media op weg zijn naar Londen.