HOOFDDORP - Waar Manchester United de ene goal na de ander lijkt te maken, daar heeft stadgenoot City de laatste maanden de grootste moeite om het net te vinden.

De regerend kampioen van Engeland verloor woensdag met 1-0 bij Sunderland en heeft nu in de laatste tien competitieduels maar zestien keer gescoord. En daar zat ook nog een 5-0 overwinning op Aston Villa bij.

United heeft op de helft van de competitie al veertien doelpunten meer gemaakt dan City. Belangrijker nog: de voorsprong van de ploeg van Robin van Persie is nu zeven punten.

Manager Roberto Mancini onderkent het belangrijkste zwaktepunt van zijn punt. "Scoren is een groot probleem voor ons", zei de Italiaan na de nederlaag op 'Boxing Day' tegen de BBC. "Het is onmogelijk dat onze spitsen vandaag geen doelpunt hebben gemaakt."

Onverdiend

De voormalig coach van Internazionale probeerde het woensdag met Sergio Agüero en Carlos Tevez in de aanval, maar de Argentijnen hebben in december beiden maar één keer het net gevonden.

Mancini: "We zijn niet goed genoeg in de aanval, we gaan te gemakkelijk met onze kansen om. We verdienden het niet om te verliezen, ik begrijp niet hoe dit toch gebeurd is. We domineerden het duel."

"Misschien denken we bij sommige kansen: 'We scoren de volgende keer wel'. Maar zo werkt het niet in het voetbal."

Prolongeren

Toch geeft de voormalig spits het prolongeren van de landstitel nog zeker niet op. "United scoort misschien veel, maar ze krijgen ook meer goals dan wij tegen."

"Het hangt nu van ons af. Het seizoen is nog lang, we kunnen terugkomen. Maar dan moet er wel wat veranderen in het team, want zo kunnen we niet verder gaan."