HOOFDDORP – Vurnon Anito moest woensdag met een op het oog ernstige blessure van het veld worden gedragen aan het eind van het duel tussen Manchester United en Newcastle (4-3).

De Nederlander speelde tot dan toe een prima wedstrijd voor ‘The Magpies’, maar een stevige tackle van Antonio Valencia leek Anita een kwetsuur aan zijn enkel te bezorgen.

Newcastle-coach Alan Pardew, die al een aantal sleutelspelers mist, kon vlak na afloop van het duel nog niet zeggen hoe ernstig de blessure van de oud-Ajacied was. Wel was hij duidelijk niet blij met de charge van Valencia.

“Anita kreeg een slechte tackle te verwerken op het einde”, zei Pardew. “Ik vond dat onnodig. Ik heb het nog een keer gezien en denk dat er geen opzet in het spel was, maar het kan ons wel een speler kosten.

"Ik hoop dat het niet te erg is. Hij kreeg een tik op zijn enkel, maar hij heeft nog geen scan gehad. Hopelijk valt het mee. Het zou een verlies voor ons zijn als hij zaterdag niet mee kan doen tegen Arsenal."

Geen troost

De Engelsman haalde weinig troost uit het feit dat hij met zijn ploeg deel had uitgemaakt van een spektakelstuk. “Als je drie keer scoort op Old Trafford, dan moet je er wel iets aan over houden”, stelde Pardew.

“We zijn teleurgesteld, want de laatste twee tegengoals gaven we veel te makkelijk weg. We hadden een goed tactisch plan, hebben ook nog de paal en de lat geraakt, maar we krijgen gewoon teveel doelpunten tegen, dat is ons probleem."

Ferguson

Pardews collega van Manchester United was vanzelfsprekend in een vrolijkere stemming. "Dit was een ongelooflijke prestatie van ons, een kampioen waardig", jubelde Sir Alex Ferguson.

"De spelers gaven nooit op. We kwamen drie keer achter, maar elke keer kwamen we terug. Hun derde goal was een grote tegenslag voor ons, maar toch bleven we kansen creëren. En dan gaat er vanzelf eentje in."