NORWICH - Nathan Aké zal tweede kerstdag 2012 niet snel vergeten. De zeventienjarige Nederlandse middenvelder maakte woensdag zijn debuut in de Premier League voor regerend Champions Leaguewinnaar Chelsea.

Aké kwam in de negentigste minuut in het veld voor matchwinnaar Juan Mata in het gewonnen duel met Norwich City (0-1).

Zondag zat Aké al op de bank tijdens de Premier Leaguewedstrijd tegen Aston Villa.

Hij verruilde in december 2010 op zijn vijftiende de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Chelsea. Vorig seizoen werd de middenvelder gekozen tot grootste belofte van het jaar bij Chelsea.

"Dit is het beste kerstcadeau", twitterde Aké na afloop van de wedstrijd.

Zeer gelukkig

Manager Rafael Benitez was om verschillende redenen blij na de wedstrijd in Norwich. "We hebben nu drie duels op rij gewonnen en we zijn zeer gelukkig voor de ploeg en voor Juan (Mata). En Aké maakte zijn debuut. Dus er was veel positiefs vandaag."

De Spanjaard wilde het echter niet hebben over Frank Lampard, die wederom niet in de basis startte en pas een kwartier voor tijd inviel. Volgens de geruchten mag de Engelsman in januari vertrekken uit Londen.

"Ik praat niet over speculaties", zei Benitez. "Dit is iets tussen Frank en de club. Ik besteed niet veel aandacht aan geruchten, ik moet me concentreren op de wedstrijden."