HOOFDDORP - Pepe heeft overwogen om te stoppen met voetballen. De 29-jarige verdediger van Real Madrid had het moeilijk na zijn incident met Javier Casquero en Juan Albin in het seizoen 2008/2009, waarvoor hij tien wedstrijden werd geschorst.

Pepe schopte Getafe-speler Casquero terwijl hij op de grond lag en sloeg Albin in het daaropvolgende opstootje. 

''Ik ben voor altijd gebrandmerkt in Spanje en over de hele wereld. Ook vandaag de dag noemen mensen mij een moordenaar. Ik wilde toen stoppen met voetballen'', zegt Pepe tegenover Record.

De Portugees besloot uiteindelijk zijn loopbaan voort te zetten en werd vorig seizoen kampioen met Real Madrid. Dit jaar gaat het een stuk slechter en lijkt titelprolongatie halverwege de competitie als kansloos, erkent ook Pepe.

''We moeten realistisch zijn en beseffen dat we in een zeer ingewikkelde situatie zitten in de competitie. Winst in de Champions League zou historisch zijn, want het zou de tiende keer zijn dat Real die cup dan wint.''

Door de slechte resultaten en het passeren van clublegende Iker Casillas ligt José Mourinho onder vuur in Madrid. Ook Cristiano Ronaldo liet al eerder weten het niet naar zijn zin te hebben in de Spaanse hoofdstad. De toekomst van Pepe hangt echter niet af van die van zijn landgenoten.

''Als zij besluiten om te vertrekken is dat hun keuze. Ik zal niet het dezelfde doen alleen omdat zij gaan. Ik zal mijn beslissing nemen op het juiste moment.''