HOOFDDORP - Lionel Messi verbrak het ene na het andere record, maar toch is de aanvaller van FC Barcelona niet tevreden over het jaar 2012.

Messi schoot onlangs het wereldrecord van Gerd Müller uit de boeken, die in 1972 tot 85 doelpunten kwam. Messi maakte er dit jaar 91.

"Uiteindelijk ben ik erg gelukkig met alle doelpunten en records, maar het jaar had veel beter kunnen zijn wat betreft de prijzen", aldus de dribbelaar tegen El Mundo Deportivo.

"Het team staat voor mij op de eerste plaats, al mijn treffers hebben geen waarde als ze geen titels opleveren." Barcelona won dit jaar alleen de Spaanse beker.

Toch waren er volgens de 25-jarige Argentijn ook wel degelijk hoogtepunten. "De geboorte van mijn zoon Thiago was het beste dat me ooit is overkomen. Het was een heel bijzonder moment in mijn leven."

"Waar ik ook heel erg blij van werd dit jaar was de liefde van de Argentijnen die ik ontving in alle steden waar ik met het nationale team in actie kwam."

Messi wilde ook nog even stilstaan bij zijn trainer Tito Vilanova. De coach werd vorige week geopereerd nadat er opnieuw kanker was geconstateerd. "Ik wens Tito een spoedig herstel toe en gezondheid voor iedereen."