HOOFDDORP - Na de verrassende beslissing van coach José Mourinho om Iker Casillas te passeren voor de wedstrijd tegen Malaga, hebben al meerdere mensen hun steun uitgesproken voor de doelman.

Bondscoach Vicente del Bosque was maandag de volgende in de rij. De oud-coach van 'De Koninklijke' noemde de eerste keeper van Spanje in een uitgebreid interview met de Spaanse krant Marca ‘de trots van Real Madrid’.

"Iker kwam bij Real Madrid toen hij tien jaar was. Zijn ouders verdienen veel respect omdat ze hem altijd naar het trainingsveld brachten, terwijl ze volgens mij niet veel geld hadden. Al zou Casillas de enige zijn geweest die door was gekomen uit de jeugd, dan nog zouden alle investeringen daarin zijn beloond. Hij belichaamt de waarden van Real", zei Del Bosque.

Mourinho verraste zaterdag iedereen, zelfs voorzitter Florentino Perez, toen de Portugees de clubicoon voor het eerst in tien jaar passeerde. Antonio Adan mocht in het Real-doel beginnen tegen Malaga (3-2 verlies).

Ook Casillas was verbaasd: "Ik ben er niet aan gewend om reserve te zijn. Maar het is nu aan mij om hard te blijven trainen, zodat ik mijn plek in het doel terug krijg", zei de 143-voudig international zondag.

Kerstfoto

Overigens stonden Mourinho en Casillas maandag op de website van Real Madrid 'gewoon' gebroederlijk naast elkaar op de kerstfoto.