HOOFDDORP - Coach Martin Jol zit met Fulham in een slechte fase in de Premier League. De club uit Londen staat nog dertiende, maar schuift langzaam naar de degradatieplekken.

Na een goed begin van het seizoen heeft Fulham slechts een van de laatste tien duels gewonnen. Zaterdag kregen The Cottagers nog ruim klop bij Liverpool (4-0).

Jol weet nu dat het traditioneel drukke programma rond de feestdagen zeer belangrijk gaat worden voor zijn team, dat nog maar vijf punten boven de degradatiestreep staat. Woensdag komt de nummer zeventien Southampton op bezoek.

"We moeten punten pakken. Het is voor beide teams een zeer belangrijk duel", keek de voormalig coach van Ajax maandag vooruit in de Britse media.

"We staan er nu nog goed voor, hebben nog een voorsprong, maar als we niet snel resultaten gaan halen, dan wordt het een echte degradatiestrijd voor ons."

Wisselvallig

Jol ziet mogelijkheden tegen het wisselvallige Southampton. "Soms behalen zij goede resultaten, maar in andere duels tonen ze ook hun zwakheden, net als wij. Dat is de Premier League, die is ongelooflijk zwaar."

Fulham verloor in de zomer een aantal bepalende spelers, waaronder Clint Dempsey. "Maar ik vind dat we nog steeds spelers hebben die het verschil kunnen maken", vond Jol. "Hopelijk kan ik over hen beschikken."

De Nederlander doelde daarmee onder meer op Bryan Ruiz. De oud-speler van FC Twente heeft een blessure aan zijn hamstring en heeft vijftig procent kans om mee te doen op 'Boxing Day'.

Ook Mahamadou Diarra, voormalig speler van Vitesse, is nog een twijfelgeval.