HOOFDDORP - De FA is niet van plan actie te ondernemen tegen Swansea City-captain Ashley Williams voor het trappen van de bal tegen het achterhoofd van Robin van Persie in het duel met Manchester United (1-1).

Bekijk de beelden van het incident

De Engelse voetbalbond liet maandag weten geen onderzoek in te stellen naar de onbesuisde actie van de Welshman. 

Williams trapte zondag in het thuisduel met 'The Red Devils' de bal, al dan niet bewust, tegen het hoofd van de op grond liggende Robin van Persie.

Beide spelers hielden een gele prent over aan het incident; Williams voor de onbesuisde trap, Van Persie voor zijn furieuze reactie.

United-manager Sir Alex Ferguson liet direct na afloop van de ontmoeting in het Liberty Stadium optekenen dat zijn Nederlandse aanvaller zich gelukkig mocht prijzen dat hij nog in leven was na de 'schandalige actie' van Williams.

"De FA moet zich hoe dan ook over deze zaak buigen, gele kaart of niet", foeterde de Schot. "Hij verdient een langdurige schorsing, want dit is het meest gevaarlijke dat ik in jaren heb gezien op een voetbalveld."

De 'dader' zelf was zich echter van geen kwaad bewust en ontkende zijn directe opponent met opzet geraakt te hebben. "Ik trapte de bal weg uit frustratie en had natuurlijk niet de intentie om hem vol op zijn hoofd te raken."