WAALWIJK - Een geweldig jaar werd zondag door RKC Waalwijk afgesloten in mineur. Doelman Jeroen Zoet baalde dan ook van het gelijkspel tegen Willem II (0-0), maar heeft vertrouwen in de tweede seizoenshelft.

Door Jeroen Bijma

Bijna negentig minuten lang zag Zoet de bal op de helft van de Tilburgers rollen. Het maakte zijn rol in het veld tot een overbodige.

"Je loopt je te verbijten, ook omdat je wilt dat ze scoren", zei de sluitpost tegen NUsport. "We hebben het lastig als we het spel moeten maken, dat is vandaag ook weer gebleken."

En dus overheerste de teleurstelling in de kleedkamer. Als de equipe van trainer Erwin Koeman de Brabantse derby had gewonnen, dan waren de Waalwijkers naar de zevende plaats geklommen. "Dat is balen, maar als RKC zijnde is een negende plaats halverwege zeker niet slecht."

Vorig seizoen werd die goede lijn ook na de winterstop doorgetrokken en stond RKC zelfs in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Vitesse bleek daarin te sterk. "Ik denk dat we nu ook weer alleen maar omhoog moeten kijken. De kern van de ploeg is al twee jaar hetzelfde, dus waarom zou dat niet kunnen?"

PSV

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat de geboren Veendammer in de zomer weer terugkeert naar PSV. Bij de Eindhovenaren werd begin dit seizoen Przemyslaw Tyton gepasseerd ten faveure van Boy Waterman. Daar had ook Zoet kunnen staan.

"Maar ik heb geen spijt dat ik niet voor mijn kans ben gegaan. Op dat moment maak je een keuze en daar sta ik nog steeds volledig achter. Vorig jaar keepte Khalid Sinouh ook opeens in het duel met Ajax. Ik heb bij RKC de afgelopen twee jaar nog geen minuut gemist en dat is het belangrijkste."

"Of ik mijzelf beter vind dan Waterman? Daar heb ik wel een mening over, maar zeg ik nu niet", aldus de 21-jarige doelman. "Dat moet de leiding van PSV aan het einde van het seizoen maar zeggen."

"Ik wacht het rustig af, ben er zelf ook nog niet uit of ik terug naar PSV wil. Eerst hier alles blijven spelen en een mooi jeugd-EK draaien. We hebben veel kwaliteit, dus alles is mogelijk."