HOOFDDORP - Liverpool wil op korte termijn om tafel gaan met Steven Gerrard om te onderhandelen over een nieuw contract voor de 32-jarige aanvoerder. 

De huidige verbintenis van de clubicoon loopt over achttien maanden af. "Ik erken dat Steven van cruciale waarde is. Hij moet ook na 2014 actief zijn voor ons", laat manager Brendan Rodgers van 'The Reds' weten aan The Guardian.

De coach is ervan overtuigd dat de middenvelder nog heel lang in staat is te presteren op het hoogste niveau. "Hij verzorgt zich goed, let op zijn voeding, werkt hard; eigenlijk doet hij alles goed."

Vòòr zijn recente doelpuntendrift - Gerrard scoorde zaterdag voor de tweede speelronde op rij - kreeg de international kritiek omdat hij te weinig de aanval zou helpen.

"Ridicuul", vindt Rodgers. "Als je kijkt naar statistieken als het creëren van kansen, het aantal goede passes en het behoud van balbezit, dan behoort hij tot de top. Ik vind het echt ongelooflijk dat mensen kritiek op hem kunnen hebben."

Droom

Gerrard, die in het najaar van 1998 debuteerde voor Liverpool, liet in oktober al weten graag zijn contract te verlengen.

"Ik houd er enorm van om te spelen voor deze club. Dat ik aanvoerder ben is een droom die werkelijkheid is geworden en die droom wil ik niet laten eindigen."