VENLO - Hoewel Vitesse in de eerste helft veel kansen kreeg, stond er na negentig minuten 3-1 op het scorebord in Venlo. Met een fraaie 2-1 zette Bryan Linssen VVV op het spoor van de overwinning.

Door Eline Dabekaussen

In de eerste helft leek het lang op overleven voor VVV, maar Vitesse weigerde de kansen af te maken en daardoor stond het 1-1 bij rust.

"Vitesse heeft geen kleine jongens voorin rondlopen", zei Linssen na afloop van het duel. "We wisten van tevoren dat we veel tegenaanvallen konden verwachten en we geluk moesten hebben om tegendoelpunten te voorkomen. Eén keer pech hadden we, maar daarna hadden we een engeltje op de lat."

Instabiel

In tweede helft namen de Venlonaren snel het heft in handen. Linssen zorgde tien minuten na rust voor de 2-1 en Robert Cullen gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot.

"In de eerste helft zakten we wat verder in. We hadden zelf niet in de gaten dat de verdediging van Vitesse zo instabiel was dat we ze zo veel pijn konden doen. In de rust werden we daaraan herinnerd door de trainer", blikt Linssen terug.

"Je ziet dat we in de tweede helft niet meer in de problemen zijn gekomen. We hebben bewezen dat we goed kunnen voetballen en dat ook wij van iedereen kunnen winnen."

Stand

VVV komt door de overwinning op veertien punten en staat daarmee op de vijftiende plaats. "Het gat met de nummer acht is nu maar zes punten, maar je moet reëel blijven. Iedere wedstrijd is belangrijk, want binnen twee weken kun je ook weer laatste staan."

"Daar gaan we overigens niet van uit, we kijken alleen maar naar boven. FC Groningen en Roda zijn onze volgende tegenstanders en de duels met die clubs moeten we zeker kunnen winnen.”