Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Adrie Koster

Beerschot neemt afscheid van coach Koster

BEERSCHOT - Beerschot heeft donderdag met onmiddellijke ingang afscheid genomen van trainer Adrie Koster. De Zeeuw was pas bezig aan zijn eerste seizoen bij de Belgische club.
Door ANP/NUsport

Patrick Vanoppen, voorzitter van Beerschot, wil het vertrek van Koster pas vrijdag tijdens een persconferentie uitgebreid toelichten.

''Er zijn deze week dingen gebeurd op de training'', vertelde hij donderdag alvast aan Belgische media. ''Daardoor hebben we samen besloten dat er geen mogelijkheid meer was om nog een positief verhaal te schrijven met deze samenwerking."

Beerschot bekleedt na zeventien speeldagen een teleurstellende twaalfde positie op de ranglijst. De voorsprong op hekkensluiter Cercle Brugge bedraagt slechts zes punten. Beerschot haalde uit de laatste negen competitiewedstrijden maar vier punten.

De 58-jarige Koster werd vorig jaar oktober ontslagen bij Club Brugge. Hij is na Ron Jans (Standard Luik) de tweede Nederlandse coach in korte tijd die moet vertrekken bij een club uit de hoogste klasse van België.

Beerschot is al de zevende Belgische eersteklasser die dit seizoen van trainer wisselt, na Standard, AA Gent, Cercle Brugge, Club Brugge, Lierse en Waasland-Beveren.


Lees meer over:

Ron Jans

Aanbevolen artikelen