HOOFDDORP - Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Jean-Paul Boëtius over het openbreken en verlengen van zijn contract tot de zomer van 2016.

Dat maakten de Rotterdammers donderdag bekend op de website. De achttienjarige buitenspeler had nog een verbintenis tot medio 2014.

Boëtius maakte vorige maand tegen Ajax zijn debuut in de hoofdmacht en vertolkte met een doelpunt meteen een hoofdrol. Ook in de weken daarna gunde coach Ronald Koeman hem regelmatig speelminuten.

De jeugdinternational is verheugd met zijn nieuwe overeenkomst. "De club spreekt hiermee een groot vertrouwen uit in mij. Ik speel al vanaf mijn zesde jaar voor Feyenoord en hier heb ik het al die jaren voor gedaan."

Ontwikkeling

Technisch directeur Marin van Geel, die ook in onderhandeling is met de jonge middenvelder Tonny Vilhena, is tevreden met de verlenging. "Jean-Paul is een van onze grootste talenten en we zijn enorm blij dat we met het akkoord. We zijn ervan overtuigd dat hij zich bij Feyenoord nog verder kan ontwikkelen en daar gaan wij hem ontzettend bij helpen."

Boëtius prijst zich gelukkig met het afronden van de onderhandelingen. "Dit zorgt ook voor rust, waardoor ik me volledig kan focussen op mijn sportieve ontwikkeling."