MARSEILLE - Olympique Lyon is de nieuwe koploper in de Franse voetbalcompetitie. De veelvoudig nationaal kampioen, die de laatste jaren minder dominant was, won woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Olympique Marseille met liefst 4-1.

Het duel werd indertijd uitgesteld doordat noodweer het veld in de Zuid-Franse havenstad onder water had gezet.

Lyon kwam al na drie minuten op voorsprong door een rake strafschop van Bafétimbi Gomis. De international zu nog tweemaal scoren. Tussendoor had ook Steed Malbranque succes.

Pas bij 0-4 deed invaller Loïc Rémy iets terug namens de ontredderde thuisclub. Door de zege kwam Lyon op 28 punten, twee meer dan Paris Saint-Germain en OM.

Bastia

Bastia heeft in het bekerduel (League Cup) met Lille een dubbele nederlaag geleden. De Corsicaanse voetbalclub moest toestaan dat de Noord-Franse opponent via een duidelijke 3-0 de halve finale van het toernooi bereikte.

Bovendien moest de scheidsrechter de wedstrijd in de eerste helft een kwartier onderbreken omdat een van zijn assistenten was geraakt door een projectiel dat vanaf de tribune naar diens hoofd werd geslingerd.

De spelers werden zes minuten voor rust naar de kleedkamers gedirigeerd wegens het incident, terwijl de grensrechter werd verzorgd. De man kon zijn werk voortzetten. Voor Lille scoorden Gianni Bruno, Ronny Rodelin en Djibril Sidibe.

Montpellier schaarde zich ten koste van Nice bij de laatste vier: 3-2. Invaller Jonathan Tinhan werd vlak voor tijd de matchwinner.