AMSTERDAM - Christian Eriksen ziet Vitesse als een belangrijke kampioenskandidaat. Dat zei de Ajacied dinsdagavond tijdens de presentatie van een nieuwe voetbalschoen van Nike, de Green Speed 2.

Door Bart Vlietstra

"Vitesse staat op dit moment boven ons en heeft van ons gewonnen dus moeten we rekening met hen houden. Zij hebben ervaring en kwaliteit, hun eigen speelstijl. Wij doen het anders. Zoals Vitesse wordt Ajax nooit."

Eriksen is onder de indruk van Vitesse-spits Wilfried Bony. "Een heel goede spits, maakt veel goals. Logisch dat men hem ziet als de beste speler van de eredivisie."

"Zo'n aanspeelpunt is erg prettig. Wij speelden tegen Roda JC met Danny Hoesen in de spits en dat maakt het voor de rest van de ploeg lekker om te voetballen."

Heel belangrijk

De Deen is blij dat Ajax door de overwinning op Roda JC ("het verhaal dat we niet om half één na een Champions League-wedstrijd kunnen winnen is nu ook de wereld uit") het gat met PSV heeft verkleind.

"Vorig jaar hadden we in november een grotere achterstand. De wedstrijd met PSV van komende zaterdag wordt heel belangrijk."

Eriksen gaat zich vanaf woensdag helemaal richten op de kraker in de Arena. "Vandaag was ik nog met Nike en de nieuwe schoen bezig. Morgen gaan we rustig naar PSV toewerken."

Van Bommel en Strootman

"Ja, ik weet dat ik Van Bommel en Strootman veel zal tegenkomen. Ik ga me niet speciaal op hen voorbereiden. Ik houd me altijd vooral met mijn eigen spel bezig."

Eriksen is vereerd dat hij door Nike is verkozen tot uithangbord van de ecologisch verantwoorde, ultralichte voetbalschoen.

"Vooral ook omdat er nog meer grote talenten zijn uitverkoren om hem te promoten. Wie ik van hen de beste vind? Mario Götze. Een fantastische speler, zo hebben we laatst in de Arena ook weer gezien."