Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rafael Benitez

Benitez weigert excuses aan fans

LONDEN - Interim-coach Rafael Benitez van Chelsea voelt zich nog steeds niet geroepen om excuses aan te bieden voor opmerkingen die hij in zijn tijd als trainer van Liverpool over de fans van zijn nieuwe club maakte.
Door ANP

Daarmee maakt de Spanjaard het zich niet gemakkelijk. Woensdag speelt Chelsea onder zijn leiding zijn tweede wedstrijd, opnieuw op Stamford Bridge, tegen stadgenoot Fulham, de ploeg van trainer Martin Jol.

Door zijn weigering spijt te betuigen wacht Benitez waarschijnlijk weer een vijandig onthaal door de supporters van Chelsea.

Zondag werd hij op Stamford Bridge tijdens zijn debuut tegen Manchester City (0-0) ook al niet al te vriendelijk ontvangen door een deel van het thuispubliek.

Minder passie

Een luid boegeroep volgde toen de speaker zijn naam uitsprak. Liedjes ter ere van de vorige week ontslagen Roberto Di Matteo werden ondersteund met borden met daarop de tekst 'Rafa out'.

De nu al bekritiseerde Benitez zei dinsdag dat hij niet van plan is om te zwichten voor de aanhoudende druk van de supporters van Chelsea, die willen dat hij eerst 'sorry' zegt voordat ze hem een kans willen geven.

In zijn tijd als manager van Liverpool zou 'Rafa' onder meer hebben gezegd dat de fans van Chelsea veel minder passie tonen dan de aanhangers van Liverpool.


Lees meer over:

ChelseaRafael Benitez

Aanbevolen artikelen