EINDHOVEN – Zijn naam wordt steeds vaker in verband gebracht met buitenlandse clubs, maar Kevin Strootman hoeft niet zo nodig op korte termijn te vertrekken bij PSV. Een transfer in de winterstop heeft niet zijn voorkeur.

Door Rypke Bakker

“Ik hoef niet per se weg”, zegt Strootman (22) deze week in het magazine van NUsport.

“Natuurlijk heb ik mijn ambities en praat ik weleens met mijn zaakwaarnemer Chiel Dekker over clubs, maar ik ben er niet heel erg mee bezig. Ik heb niets te klagen in Eindhoven. Eerst wil ik kampioen worden met PSV.”

Trainer Dick Advocaat zei vorige week dat de middenvelder die in 2011 overkwam van FC Utrecht niet te houden is voor PSV als hij zo blijft doorgaan, maar dat hij er niet van uit gaat dat Strootman deze winter al vertrekt.

Aanpassen

“Een winterse transfer naar het buitenland lijkt me ook niet ideaal”, aldus Strootman geconfronteerd met de woorden van zijn trainer. “Je hebt dan maar een week of twee de tijd om je aan te passen aan een hele nieuwe omgeving.”

“En als een club me echt wil hebben, dan komen ze van de zomer terug. Niet dat ik dan wel per se weg wil, want hopelijk spelen we volgend jaar met PSV in de Champions League.”

In het nieuwe magazine van NUsport, dat nu in de winkels ligt , online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar is, staat een uitgebreid interview met Strootman. NUsport reed mee van de Herdgang naar zijn oude club Sparta en sprak met hem over zijn karakter, Mark van Bommel, Oranje en zijn uitverkiezing tot de op een na irritantste speler van de eredivisie.