Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Xavi

Xavi bedankt Van Gaal na zege FC Barcelona

BARCELONA - FC Barcelona bereikte zondagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Levante (0-4) een bijzondere mijlpaal. Vanaf de dertiende minuut, na het uitvallen van Dani Alves, speelden de Catalanen met een compleet elftal van spelers afkomstig uit de eigen opleiding.
Door ANP/NUsport

Na afloop van het duel zwaaide Xavi oud-coach Louis van Gaal, de huidige bondscoach van Oranje, alle lof toe.

''In zijn tijd bij Barcelona zei hij altijd dat de club naar een elftal zou moeten toewerken van alleen maar spelers uit eigen kweek. Nu hebben we dat doel bereikt."

"Het is een verbazingwekkende en buitengewone prestatie. Van Gaal heeft daarvoor de basis gelegd. Ik neem hierbij graag de gelegenheid om hem daarvoor te bedanken.''

Xavi maakte in het najaar van 1998 zijn competitiedebuut onder Van Gaal.

Vilanova

Trainer Tito Vilanova rekende zich na de zege bij Levante in Valencia, na een ruststand van 0-0, nog niet rijk als standvastige koploper.

''De competitie is nog lang niet voorbij'', liet hij weten. ''We hebben pas een derde van het seizoen erop zitten. Atletico Madrid staat slechts op drie punten, dus die club heeft nog genoeg om voor te vechten."

"Onze voorsprong van elf punten op Real Madrid zegt ook niet alles. Zo'n marge hebben we bij Barcelona wel eens eerder op Madrid gehad, waarna we aan het einde van het seizoen toch nog behoorlijk in de problemen kwamen. We moeten scherp blijven.''

Alves

Vilanova kan op de blessuregevoelige Alves voorlopig weer geen beroep doen. Bij de Braziliaanse vleugelverdediger werd na de wedstrijd tegen Levante opnieuw een spierblessure geconstateerd.

Hij is nog eens minimaal drie weken uitgeschakeld. Het is al weer de vierde spierblessure dit seizoen voor de 29-jarige international.


Lees meer over:

XaviFC Barcelona

Aanbevolen artikelen