ALKMAAR - Feyenoord-spits Graziano Pellè is trots op zijn teamgenoot Tonny Vilhena, de grote uitblinker tijdens de 2-0 zege in de uitwedstrijd tegen AZ van zondag. 

Door Sander van Hal

"Vier weken geleden wilde ik 'Tony' nog killen", grijnst Pellè. "Waarom? Hij deed te weinig, hij pakte het te makkelijk op. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij heel veel kwaliteit heeft voor iemand van zeventien."

"Als je dan de kans krijgt om in de basis van Feyenoord te spelen, moet je daarvan genieten en er vol voor gaan. Speel je alleen maar simpele ballen, dan word je nooit beter. De laatste twee wedstrijden speelde Tony tot mijn vreugde al met meer risico, tegen AZ heeft hij écht laten zien waartoe hij in staat is."

De 27-jarige spits werpt zich op als een soort mentor voor de talenten in zijn team. "Ik heb tegen jongens als Tony en Bruno (Martins Indi) gezegd dat ze door moeten blijven knokken."

"Je moet niet denken: hé, ik sta nu in de basis en in de belangstelling van andere clubs, ik ben er al. No, you have to keep going. Tot het eind van het seizoen moet je je best doen, daarna kun je pas gaan genieten."

Groupies

Bij aankomst bij het AFAS Stadion werd Pellè zondag opgewacht door een groepje AZ-fans, waaronder enkele groupies.

"Ik heb hier vier jaar gespeeld en ben altijd open geweest naar de supporters", verklaart hij zijn populariteit in Alkmaar. "De fans zorgen voor het succes van het voetbal, dus moet je ze daarvoor bedanken door ze aandacht te geven. Ik heb dat altijd gedaan én altijd alles gegeven voor AZ; dat zijn de supporters blijkbaar nog niet vergeten. Het was mooi om ze weer terug te zien."

De Italiaan reist nog geregeld 's avonds naar Alkmaar. "Dan ga ik uit eten met Esteban of andere vrienden uit die stad. Hoewel ik het bij AZ nooit zo goed heb gedaan als bij Feyenoord, heb ik er mooie herinneringen liggen. Daarom kondigde ik voor de wedstrijd aan niet te juichen als ik zou scoren."

Ladies Night

Komende zaterdagavond is het Ladies Night in De Kuip. Vrouwelijke fans krijgen dan bij de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk korting bij hun entree.

"Ik heb nu een vriendin, dus voor mij hoeven ze niet te komen", lacht Pellè. "Ik ben een brave jongen. Als ik op avances van de vrouwen zou ingaan, kom ik in Italië mijn huis niet meer in; dat moeten we niet hebben."

"Maar ik heb veel jonge teamgenoten die nog geen vriendin hebben, voor hen hoop ik dat er zaterdag veel mooie meisjes naar ons komen kijken."