Pellè had doelpunt al voorspeld

ROTTERDAM - Graziano Pellè was zondag niet voor het eerst belangrijk voor Feyenoord. De Italiaan nam twee van de drie treffers voor zijn rekening in het gewonnen thuisduel met hekkensluiter Willem II (3-0).

Door Jeroen van der Zanden

“De trainer geeft me veel kansen”, vertelde Pellè, die nu al acht treffers achter zijn naam heeft staan, over de speeltijd die hij van coach Ronald Koeman krijgt.

“Ik had het echt nodig om meer aan spelen toe te komen. Dat is waarom ik naar Feyenoord ben gekomen. Ik krijg hier veel vertrouwen en het gaat momenteel goed.”

Pellè keek terug op een voor hem zware wedstrijd tegen Willem II. “Dit soort duels zijn niet makkelijk voor me. Ik moest geduldig zijn. In de eerste helft was ik dat niet, want ik kreeg weinig ballen.”

“In de rust vertelde de trainer me om geduldig te blijven, dat de bal vanzelf zou komen en dat ik moest blijven loeren op mijn kans. Mijn teamgenoten deden het de tweede helft erg goed en ik kreeg toen ook meer de bal. Dat pakte goed uit."

Training

Zijn eerste van de twee goals, waarbij Pellè een schot van verdediger Joris Mathijsen nog van richting veranderde, had hij al voorspeld, zo onthulde de spits.

“De eerste goal was een makkelijke. Zaterdag zei ik tegen Joris op de training: ‘Ik weet zeker dat jij morgen op doel gaat schieten, maar dat ik de bal voor de lijn nog toucheer. Jij hebt de goal namelijk niet nodig, ik wel.’ En vandaag ging het precies zoals ik had gezegd!”

Mathijsen kon er om lachen, zo zei de 27-jarige Pellè. “Na de goal zei Joris als grap: ‘mijn inzet was een goal geweest’. En ik zei: ‘Nee hoor, er stond nog een verdediger op de lijn’. Mijn tweede goal was een goede pass van Clasie. Ik controleerde de bal goed en schoot ‘m erin.”

AZ

Volgende week gaat Pellè met Feyenoord op bezoek bij zijn oude club AZ. Destijds kreeg hij in Alkmaar minder kansen op speeltijd dan nu in Rotterdam, zo bekent hij.

“Bij AZ waren er heel veel goede spelers en werd er doorlopend gewisseld. Naast mij had de club met Mounir El Hamdaoui, Ari en Moussa Dembélé nog veel goede andere spitsen. Natuurlijk moet ik bij Feyenoord ook mijn plek verdienen, maar ik heb hier meer kans om dat ook daadwerkelijk te doen”, vertelt Pellè.

“Bij AZ heb ik vier fantastische jaren gehad, ook al was het niet altijd makkelijk. We waren jong en iedereen wilde spelen. Ik ben blij om de mensen daar weer te zien. Ik heb daar veel mooie dingen meegemaakt.”

Mocht Pellè scoren in Alkmaar, dan zal hij dat niet uitgebreid vieren. “Ik zal niet juichen, uit respect voor de club. Het is de eerste keer dat ik daar terug ben en dan is het niet fraai als ik mijn doelpunt vier. Natuurlijk is het altijd leuk om te juichen, maar dan even niet.”

Tip de redactie