BELGRADO - De Servische regering heeft zich voorgenomen om de noodlijdende topclubs Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado uit de financiële problemen te helpen. Dat heeft minister-president Aleksandar Vucic woensdagochtend aangekondigd.

Zo heeft Rode Ster een schuld van ongeveer zestig miljoen euro.

''Ik heb met enkele clublegendes en directieleden gesproken van beide clubs en we zijn overeengekomen om Rode Ster en Partizan te herfinancieren'', zei Vucic. ''Want de staat kan niet toestaan dat deze twee clubs failliet gaan.''

Vucic heeft bij Rode Ster een nieuw management geïnstalleerd en de regeringsleider kondigde aan op korte termijn met hun hoofdsponsor Gazprom te praten om het bedrijf ervan te overtuigen een extra investering te doen.

De roemruchte club veroverde in 1991 de Europa Cup I, maar heeft sindsdien nooit meer op Europees niveau 'overwinterd'. Door mismanagement en de economische recessie zijn beide clubs de afgelopen jaren in de financiële problemen gekomen.

Terwijl Partizan aan kop gaat in de Servische competitie, staat Rode Ster achtste. Zaterdag staan beide clubs tegenover elkaar.