NOORDWIJK - Eljero Elia is nog niet helemaal tevreden over zijn seizoen bij Werder Bremen. De buitenspeler verwacht meer rendement van zichzelf.

Door Charlie Bootsman

"Ik maak wel leuke acties, maar dat is niet alles. Ik wil belangrijk zijn en dat ben ik nog niet", aldus Elia in gesprek met NUsport.

"Ik moet mijn stempel drukken. Het moet zeker beter. Ik wil doelpunten maken en assists geven en moet daar constanter in worden."

Dat geldt ook voor Oranje. Elia meldde zich maandag in Noordwijk, waar de selectie van bondscoach Louis van Gaal zich voorbereidt op de oefeninterand tegen Duitsland.

"Als je in een grote competitie als de Bundesliga belangrijk bent, kom je hier ook sneller in beeld voor de basis."

Gretig

De 25-jarige Elia kwam deze zomer over van Juventus, waar hij slechts vier competitieduels voor speelde, en viel vooral in de eerste paar wedstrijden op bij Werder. "Ik moet weer in mijn ritme komen, heb daar natuurlijk heel weinig gespeeld."

Het doet de Hagenaar goed dat hij ondanks zijn wisselvallige spel weer bij Oranje zit. Tijdens de vorige interlandperiode moest Elia het doen met een invalbeurt van een paar minuten tegen Roemenië. "Ik ben toen gretig ingevallen. Het was niet zo lang, maar ik was wel dreigend."

"De trainer was daar tevreden over en daar sprak vertrouwen uit. Die lijn wil ik doortrekken. Ik hoop altijd op een basisplaats als ik erbij zit. Ook bij Oranje wil ik spelen."

Elia heeft in Duitsland gemerkt dat de wedstrijd van woensdag in de Amsterdam Arena enorm leeft. "Ze zijn er al twee weken mee bezig, vragen steeds of ik revanche wil nemen. Nou, dat wil ik. Als ik van iemand verlies, wil ik de volgende wedstrijd winnen."