NOORDWIJK - Doelman Tim Krul is woensdag na afwezigheid door een elleboogblessure weer beschikbaar voor Oranje in de oefeninterland tegen Duitsland.

De keeper van Newcastle United miste de duels met Hongarije (4-1), Andorra (3-0) en Roemenië (4-1). ''Hopelijk ben ik nog steeds eerste doelman'', zei hij.

De kans lijkt groot dat Krul woensdag tegen de Duitsers mag beginnen. Maarten Stekelenburg, zijn belangrijkste concurrent, is wegens blessureleed niet beschikbaar. Bondscoach Louis van Gaal heeft Kenneth Vermeer en Jeroen Zoet wel opgeroepen.

''Ik moet even afwachten wat er gaat gebeuren'', zei Krul die de bondscoach vrijdag hoorde zeggen dat hij gecharmeerd is van de voetbalcapaciteiten van Stekelenburg en Vermeer.

''Die jongens komen van de Ajax-school'', zei Krul, ''Ik kom van de ADO-school. Dat is toch anders. In Engeland hebben ze ook liever dat een keeper de bal naar voren schiet. Maar ik heb in de verschillende vertegenwoordigende elftallen bewezen dat ik aardig mee kan voetballen. Ik ben dat gelukkig nog niet verleerd.''