ROTTERDAM – Kostas Lamprou is blij met zijn behoorlijke optreden tegen Roda JC (5-2 winst), een week na zijn twee fatale fouten bij FC Twente (3-0 verlies). ''Ik vind dat het in dit duel goed is gegaan'', zegt de doelman van Feyenoord tegen NUsport.

Door Sander van Hal

''De eerste goal van Roda was een zwabberbal, die kon ik niet hebben", analyseert Lamprou.

''De tweede tegengoal kwam ook uit een dood spelmoment. Beide doelpunten waren gewoon pech voor mij. Verder hebben we weinig weggegeven.”

Na jouw fouten tegen Twente kreeg je deze week de nodige kritiek. Hoe ben je daarmee omgegaan?
“Ik heb me er niet echt mee beziggehouden en geprobeerd alles zo snel mogelijk achter me te laten.”

Hoe?
“Gewoon, door rustig te trainen en rustig te blijven. En door met mijn trainers en de mensen uit mijn omgeving te praten als ik daar behoefte aan had. Naar de kritiek in de media heb ik niet geluisterd. Ik heb deze week expres niet naar de voetbalpraatprogramma’s op tv gekeken en amper een krant gelezen. Ik weet zelf altijd heel goed of slecht ik heb gepresteerd, daar heb ik niemand anders voor nodig.”

Vond je de kritiek op jou terecht?
“Dat kun je nooit zeggen. Als je als keeper tien dingen goed doet en daarna één ding fout, zeggen ze: hij is een klotekeeper. Bij een spits is het anders. Die kan tien dingen fout doen en één beslissende goal maken en dan is hij man van de wedstrijd. Maar ja, daar moet je als keeper mee leren leven, hè. Je kan niet anders.”

Hoe vind je dat je het overall gedaan hebt, in je eerste acht eredivisieduels?
“Niet slecht, ik ben hartstikke tevreden. Maar ik kan beter, dat weet ik gewoon. Ik moet nu gewoon vertrouwen in mezelf te houden. Gewoon keihard werken. Positief blijven. Dan komt het helemaal goed.”

Erwin Mulder is na zijn teenblessure weer terug op het trainingsveld. Zodra hij wedstrijdfit is, staat hij weer in het doel, heeft Ronald Koeman al laten doorschemeren.
“Oh, heeft de trainer zoiets gezegd? Heb ik niet gehoord. Ik doe gewoon mijn best. Als de trainer vindt dat Erwin straks weer moet gaan spelen, is dat zijn beslissing. Dan moet ik gewoon doorgaan. Laten zien dat ik nog steeds bij het team hoor, ook al speel ik niet meer.”

Een reserverol lijkt me moeilijker te aanvaarden als je weken achter elkaar hebt gespeeld dan wanneer je je debuut nog moet maken.
“Weken geleden heeft de trainer in de media gezegd dat het niet per se zo hoeft te zijn dat Erwin er straks meteen weer inkomt. Dus je weet nooit wat er gebeurt… Het zou wel even moeilijk zijn als ik weer wissel kom te staan, wat jij zegt, maar dat heb ik dan maar te accepteren. Niet zeuren, zo hoort het.”